Vida se oprostio od reprezentativnog dresa: Odlazim ponosan i srećan

On trenutno igra za AEK iz Atine

21.07.2024. 14:15
  • Podeli:
Domagoj Vida Press_Igor Kralj_Pixsell-1668783935141.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Još jedan legendarni fudbaler se oprostio od reprezentacije Hrvatske. Naime, Domagoj Vida se povukao iz reprezentacije Hrvatske posle 14 godina.

On trenutno igra za AEK iz Atine je odlučio da je vreme da napustio nacionalni tim. Vida se od reprezentacije oprostio saopštenjem:

"Kada sam tog 23. maja 2010. godine pred svojom porodicom, prijateljima i mojim Slavoncima debitovao za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, mislio sam da sam ostvario svoj fudbalski san. Nešto više od 14 godina kasnije znam da je to bio samo početak najlepše priče u mom fudbalskom životu. I koliko god ove reči bilo teško izreći, napisati, ili sročiti jer se teško odvojiti od nečega što ti toliko znači, lakše je kada znam koliko sam bogatiji zbog svega što sam doživeo", rekao je Vida.

Hrvat se emotivnim rečima oprostio od saigrača i reprezentacije:

"Nedostajaće mi sve – utakmice, pobede, druženjam, smeh, soba za masažu, navijanje, slavlja, napetost, pa čak i neuspesi jer tada saznaš od čega si satkan – a Hrvatska je satkana od jakog karkatera. No, znam da je vreme za mlađe snage, i znam da ih među starijima ima ko povesti u nove uspehe. Od srca im želim da nastave stopama ove generacije koja je postigla više nego što sam tog 23. maja 2010. godine imao pravo sanjati. Zbog toga, koliko god rastanak bio težak, odlazim ponosan i sretan, a uostalom kako kažu – jednom Vatreni, zauvek Vatreni!", rekao je Vida.

Iskusni štoper je sa Hrvatskom bio vicešampion sveta 2018. godine, četiri godine kasnije je bio treći na Svetskom prvenstvu, a osvojio je i drugo mesto u Ligi nacija. Za Hrvatsku je odigrao 105 utakmica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()