Bivši igrač Zvezde iz Izraela: Prilično je jezivo, neću lagati

Govore o treningu. Ne mislim da ćemo trenirati, zbunjen je Amerikanac koji se zadesio usred napada Hamasa

08.10.2023. 08:58
  • Podeli:
Džon Holand_ABA-649d27f453bb9.webp Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Džon Holand, našao se u sred ratnih akcija i van sebe je zbog dešavanja u Izraelu. Košarkaš koji igra na poziciji krila ove sezone je potpisao za Hapoel iz Tel Aviva kaže da se drugi put u životu zadesio u zemlji koja se našla u ratu.

"Trenutno sam u Izraelu. Počelo je neko bombardovanje i prilično je ludo, čoveče. Imali smo dosta upozorenja za skloništa, morali smo da uđemo u njih. Ako pogledate ulice, prilično su prazne. Zaista, ima svega nekoliko ljudi, ali, možeš da čuješ bombe, čak i da osetiš neke od njih, i jednostavno ne smemo da napuštamo sklonište. Sklonište ima dvostruko staklo i čini se da imaju neku čeličnu prepreku ili nešto slično. Prilično je jezivo, neću lagati. Ovo je drugi rat u kom sam bio. Bio sam u Rusiji kad su napali Ukrajinu, ali to je bilo drugačije jer ne osetiš to", rekao je Holand na društvenim mrežama.

U Izraelu se od subote ujutru dešavaju strahote jer su snage Hamasa napale pogranične predele, ubijaju i kidnapuju ljude.

Holand kaže da je teško porediti ovu situaciju sa onom iz Rusije:

"Ne osetiš stvarno bombe kao što osećaš ovde gde čuješ kako one eksplodiraju. Dan je bio uzbudljiv i videćemo šta će biti dalje. Govore o treningu. Ne mislim da ćemo trenirati. Ne znam. Ne znam šta će se desiti, ali znate, samo snimam ovo jer, eto, možda, znate… Ali, da, to je otprilike sve od mene trenutno. Siguran sam. Osećam se relativno sigurno. Dakle, to je život. Javiću vam se ponovo“, rekao je Holand.

Američko-portorikanski košarkaš je prošle sezone nastupao za Zvezdu, a nedavno je igrao i na Mundobasketu za svoj nacionalni tim.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()