Čas košarke u Sankt Peterburgu: Pamtiće Zenit poraz od Zvezde

Crvena zvezda je protiv Zenita odigrala utakmicu za pamćenje i ostvarila evroligašku pobedu za samopouzdanje.

03.12.2021. 22:07
  • Podeli:
nikola-kalinic-foto-pixsell.jpg Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Slavio je tim Dejana Radonjića u Sankt Peterburgu sa 69:58 i iako je razlika na kraju bila "samo" 11 poena tokom meča je kvalitet konstantno bio na strani gostiju. Igala je Zvezda tako da je blokirala domaćina na svim pozicijama.

Uprkos tome što je bila bez Marka Simonovića i Nikole Ivanovića uspela je Zenit da zaustavi na svega 40 poena u prvih 30 minuta. 

Prvu trojku je dao Branko Lazić na kraju prve deonice, a sledeća Ognjena Dobrića dovela je Zvezdu na maksimalnih 19 poena razlike. Svoj dobar učinak imali su Nikola Kalenić i Ognjen Kuzmić jer su dominirali, u ključnim trenucima, pod obručima. 

Na terenu je, u crveno-belom dresu, posle oporavka od preloma podlaktice, prvi put bio i Eron Vajt. Dobio je šansu od 10 minuta. 

ZENIT 69
CRVENA ZVEZDA 58
Po četvrtinama: (23:16, 19:12, 16:12, 11:18)
Dvorana: "Sibur arena". Gledalaca: 2467. Sudije: Olegs Latiševs (Letonija), Piotr Pastusijak (Poljska) i Vasilis Picilkas (Grčka).
Zenit: Lojd 5, Zaharov, Karasjov 5, Beron 6, Puškov, Kuzminskas, Zubkov 9, Pojtres, Ponitka 2, Frankamp 12, Miki 16, Gudaitis 3.
C. zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac, Mitrović 6, Lazić 5, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 5, Marković 2, Vajt, Kuzmić 11, Cirbes 6.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()