Crni niz na gostovanjima se nastavlja: Crvena zvezda ubedljivo poražena od Panatinaikosa

Jedina pobeda na strani je bila ona u Beogradu protiv Makabija

29.12.2023. 08:14
  • Podeli:
kk crvena zvezda - kk armani, 24 nov 2023 - foto tanjug vladmir šporčič 1 (1)-656193aeb3196.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sinoć od Panatinaikosa rezultatom 82:65 u meču 17. kola Evrolige

Izabranici Janisa Sferopulosa su se na teškom gostovanju u Atini solidno držali do poluvremena. Na pauzu je gost otišao sa minus sedam (38:31). U nastavku igre prednost domaćih je rasla, a na kraju je Panatinaikos stigao do prilično lake i ubedljive pobede.

Konkretnija je bila domaća ekipa, postojao je jasan plan kako u napadu, tako i u odbrani. Odlično su sačuvali Miloša Teodosića, najboljeg igrača crveno belih ove sezone, koji se mučio celu utakmicu. 

Domaćin je otišao na dvocifrenu prednost u drugom delu igre i kada je izgledalo da je sve gotovo, ekipa iz Beograda se vratila na minus 7. Ali, više od toga se nije moglo. Marko Simonović je promašio otvorene šuteve, od toga dve trojke. Sa tim promašenim šutevima se izgubila svaka nada u pobedu. Izabranici Ergina Atamana su opet stekli lagodnu prednost i mirno priveli utakmicu kraju.

U redovima Panatinaikosa se istakao Konstantinos Mitoglu sa 15 poena, Džerajan Grant je dao 14, a Matijas Lesor 13. Panatinaikosu je ovo bila 4. vezana pobeda, sada ima skor 10-7 i nalazi se na deobi 4. mesta.

Zvezdu su predvodili Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović sa po 15 poena, a Jago Mateus i Luka Mitrović su dali po 12. 

Crveno beli nastavljaju niz bez pobeda na strani. Kao gosti, uspeli su da ubeleže pobedu jedino protiv ekipe Makabija koja svoje mečeve  igra u Beogradu. Posle 17 odigranih kola, Crvena zvezda  je na 15. mestu i još uvek nije uspela da veže dve pobede.

U narednom kolu, 2. januara, Crvena zvezda gostuje u Istanbulu ekipi Fenerbahčea.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()