Duško Ivanović novi trener košarkaša Crvene zvezde: Veliki izazov za mene

On će na klupi Crvene zvezde debitovati 17. novembra na meču osmog kola Evrolige protiv Asvela.

14.11.2022. 14:53
  • Podeli:
Duško Ivanović Dragan Čović UNA TV-1668433488454.webp Foto: UNA

Poznati crnogorski stručnjak Duško Ivanović novi je trener košarkaša Crvene zvezde, saopstio je danas srpski i regionalni šampion.

Ivanović je danas predstavljen kao novi trener beogradskog kluba. On je na klupi "crveno-belih" zamenio Vladimira Jovanovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

Čelnici Crvene zvezde su odlučili da smene trenera posle poraza u Evroligi od Fenerbahčea i neuspeha protiv Zadra u ABA ligi. Zvezda u ABA ligi ima skor 4-1, dok je u Evroligi poslednja sa samo jednom pobedom u sedam utakmica. 

Jovanović je pre nešto više od četiri meseca preuzeo Crvenu zvezdu, pošto je Dejan Radonjić preuzeo Panatinaikos.

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da zna da će biti teško voditi "crveno-bele", ali je dodao da je za njega srpski i regionalni šampion veliki izazov.,

"Znam da će biti teško. Zvezda je klub velike tradicije, veliki izazov za trenera kao što sam ja. Verujem da ovaj tim može da ima pobednički karakter kakav su imale sve moje ekipe. Ja volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima. Pre 50 godina sam bio blizu dolaska u Zvezdu, ali sudbina je htela da studiram", rekao je Ivanović.

On će danas odraditi prvi trening sa novim klubom.

"Pratio sam Zvezdu, kao što pratim i druge ekipe iz Evrolige. Znam mnogo, ali ne i dovoljno. Kada krenem da treniram sa momcima, znaću više", poručio je novi trener Crvene zvezde.

Ivanović (65) je prvi samostalan trenerski posao imao u švajcarskom Friburgu, a radio je još u Limožu, Baskoniji, Barseloni, Estudijantesu, Panatinaikosu, Himkiju i Bešiktašu.

Crnogorski trener je, između ostalog, tri puta bio prvak Španije, četiri puta pobednik Kupa kralja, a sa Limožom je 2000. osvojio Kup Koraća, francusko prvenstvo i nacionalni kup. Poslednji posao imao je u Baskoniji koju je vodio od 2019. do 2021. godine.

U igračkoj karijeri nastupao je za Budućnost, Jugoplastiku, Ðironu, Limož i Friburg. Sa Jugoplastikom je dva puta bio šampion Evrope.

On će na klupi Crvene zvezde debitovati 17. novembra na meču osmog kola Evrolige protiv Asvela.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()