Jokić o Vembanjami: Mlad je i greši, ali ništa ne uzima zdravo za gotovo

Može da se brani na pozicijama od jedan do pet što je sjajno za njega, kaže posle meča centar Denvera

27.11.2023. 11:07
  • Podeli:
jokić tanjug ap-655866662a407.webp Foto: Tanjug/Ap/Gerald Herbert

Nikola Jokić dominira NBA scenom u dresu Denvera i još se nije pojavio neko ko bi mogao da svojim delima da baci senku na njega. Tako moćan, a prizeman, sa ogromnim iskustvom upitan je, posle međusobnog duela i meča San Antonio Sparsi - Denver Nagetsi, da prokomentariše novu nadu NBA lige, prvog pika na draftu, Viktora Vembanjamu

"Ima samo 19 godina. Ne plaši se da će se umoriti, igra veoma čvrsto. Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Greši, što je sasvim normalno. Mislim da mu ni mediji ne pomažu mnogo, ali navićiće se na to. Biće on taj koji će promeniti igru, sto odsto. On je već na dobrom putu“, rekao je Jokić, a prenose američki mediji.

Srpski centar je otkrio i da nije napravio nikakve promene u igri.

"Nisam, zato mi je šut bio blokiran nekoliko puta. Stvarno nisam, a trebalo je".

Istakao je i zbog čega je Vembanjama toliko značajan u defanzivi.

"Momak je u stanju da se brani protiv bilo koga na parketu. Može da se brani na pozicijama od jedan do pet. I to je dobra stvar za njega, kako bi naučio svaku moguću poziciju na terenu. Čisto zbog iskustva. Znam da mu je teško da juri svakoga okolo, zato što je u Francuskoj igrao na poziciji centra“, dodao je Jokić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()