Jovanović: U ključnim momentima smo promašivali

Zahvaljujem se navijačima na podršci i žao mi je što im nismo podarili pobedu, rekao je trener Crvene zvezde

13.10.2022. 22:15
  • Podeli:
Vladimir Jovanović-1665692148736.webp Foto: Vladimir Sporčić / Tanjug

Posle poraza kakav je doživela Crvena zvezda protiv Panatinaikosa, pred domaćim navijačima, u 2. kolu Evrolige očekivano je da su svi u timu utučeni. Žal za propuštenom prilikom nije skrivao ni trener crveno-bele ekipe Vladimir Jovanović.

"Imali smo naše šanse, ali u ključnim momentima smo promašivali šuteve za dva i tri poena. Dobro smo počeli na obe strane terena, druga četvrtina je bila ključna, napravili smo neke greške, imali izgubljene lopte, promašaje, odbrana nije bila na nivou. Posebno kada smo poveli sa pet poena razlike u poslednjoj deonici. Promašili smo neke važne šuteve u završnici i napravili smo neke glupe greške i dali smo im šanse da poentiraju u tranziciji. Zahvaljujem se navijačima za neverovatnu podršku i mnogo mi je žao što im nismo podarili pobedu".

Košarkaši Crvene zvezde u poslednja četiri minuta ušli su sa prednošću od pet poena (71:66), ali su do kraja meča postigli samo četiri, a primili 11 poena.

"Imali smo pet poena razlike i loptu, promašili neki šut, izgubili neke lopte na način na koji nije smelo da se dogodi, dali su važnu trojku, imali su skok koji je možda i presudio, na kraju smo imali i šut za pobedu na dva razlike, promašili smo, imali smo penale za nerešeno, promašili smo jedno. Verovatno nismo ni zaslužili kada se sve to desi, te dve izgubljene lopte su odlučile, trebalo je drugačije to da privedemo kraju".

Zna i trener Jovanović da može bolje: 

"Kontrolisali smo deo utakmice, da li može bolje? Bez povređenog Markovića i Nedovića smo vodili, možemo, fale nam ti igrači, čekamo da se vrate. Hvala navijačima na sjajnoj podršci, davali su nam energiju sa tribina. Nažalost, nismo to uspeli da iskoristimo za pobedu.".

Trener Crvene zvezde rekao je da ne zna ništa oko dolaska Luke Vildoze, koji se iskomplikovao zbog toga što Baskonija tvrdi da i dalje polaže prava na Argentinca.

"Oko Vildoze ne znam ništa, sada sam čuo za to, ne bih to komentarisao", izjavio je Jovanović.

Košarkaši Crvene zvezde imaju skor 0-2 u Evroligi, a u prvom kolu poraženi su od Efesa u Istanbulu sa 72:59.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()