Nilikina impresioniran Grobarima: "Od zagrevanja osećaš da pripadaš ovde"

Iako su prijateljske utakmice, gde je rezultat u drugom planu, ipak je važno – pobediti

16.09.2024. 23:45
  • Podeli:
frenk nilikina Dusan MilenkovicATAImages-66e80036aaa0d.webp Foto: Dusan Milenkovic ATAImages

Košarkaški klub Partizan je u drugom meču turnira na Beogradskom sajmu, pobedio novog evroligaša Pariz poenima Brendona Dejvisa u poslednjoj sekundi, rezultatom 83:82.

Francuski reprezentativac Frenk Nilikina je odigrao sjajan meč. 

Naravno, ovo je bila samo prijateljska utakmica, ali važno je da smo pobedili“, bio je prvi komentar mladog Francuza.

Generalni utisak posle turnira na Beogradskom sajmu, tako je više nego pozitivan. Nilikina je počeo od ambijenta…

"Imali smo dve utakmica u kojima smo konačno imali priliku da igramo pred našim navijačima. Atmosfera je bila neverovatna. Kao što sam više puta rekao, od zagravanja se oseća da je to mesto gde svi mi pripadamo, ljubav prema košarci, ta strast navijača Partizana je na najvišem nivou"

"Obe utakmice su bile vrlo zanimljive. Posebno ova sada, protiv rivala sa kojim ćemo se sastati i u Evroligi. Turnir je bio veoma interesantan. Sada treba da nastavimo da gradimo na ovim temeljima."

Iako su prijateljske utakmice, gde je rezultat u drugom planu, ipak je važno – pobediti.

"Važno je. Znači i za samopozdanje. Ali, znate, utakmice u Evroligi će biti isto ovako tesne. To što smo sada bili u toj situaciji pomažem nam da rastemo, da bolje razumemo šta možemo da očekujemo. Ali, kao što sam rekao, ovo je pripremna utakmica. Dobro je da učimo na ovome i da nastavimo da napredujemo."

On je karijeru u NBA gradio kroz odbranu. Šut nije bio njegova jača strana. Sada je sa 13 poena bio među najefikasnijima.

"Verujem u to što radim, kao i moji saigrači. Svi verujemo jedni drugima. Stavljali su me u dobre pozicije za šut, kao što ću i ja njih u drugim situacijama. Nekada nas šut neće služiti i moraćemo da radimo druge stvari. Najvažnije je da se držimo zajedno, da damo maksimum za svaku pobedu", poručio je Nilikina.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()