Pešić objavio spisak od 24 imena: Jović in, Bjelica out

Srbija će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji u Njukaslu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekaće Tursku

01.11.2022. 09:33
  • Podeli:
Nemanja Bjelica Foto Profimedia-1663953350430.webp Foto: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača za novembarski "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. na kojem je i oporavljeni plejmejker Stefan Jović.

Srbija će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji u Njukaslu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekaće Tursku.

Na spisku su 24 igrača, ali je izvesno da većina koji su članovi inostranih klubova iz Evrolige neće moći da bude na raspolaganju Pešiću za meč sa Britancima, dok su Crvena zvezda i Partizan rekli da će sve igrače ustupiti reprezentaciji.

Pozvani su: Danilo Anđušić, Nemanja, Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Da li ovo znači da je Nemanja Bjelica bio kolateralna šteta selektorovih ambicija tokom leta, pa se vlasniku NBA prstena Pešić, izostavljanjem sa ovog spiska, zahvalio na svakom odazivu i požrtvovanom stavu prema reprezentaciji? Ili je ovo prećutan, tih, oproštaj od odlične reprezentativne karijere?

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()