Počinje Fajnal-for u Berlinu: Real brani trofej, Grci i Turci prete

Titulu šampiona Evrope brani Real Madrid

24.05.2024. 11:11
  • Podeli:
Košarkaška lopta-64eda7596d854.webp Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

Fajnal for Evrolige počinje danas u Berlinu polufinalnim utakmicama Panatinaikos - Fenerbahče i Real - Olimpijakos. 

U reprizi prošlosezonskog finala ponovo će igrati Real i Olimpijakos.

Real je prošle godine u Kaunasu pobedio Olimpijakos 79:78 poenima Serhija Ljulja tri sekunde pre kraja, a sadašnji član Panatinaikosa Kostas Slukas nije pogodio šut za pobedu Olimpijakosa.

Najtrofejniji evropski klub Real želi 12. titulu prvaka Evrope i ulazi na Fajnal for kao blagi favorit, kako zbog odličnih rezultata tokom regularne sezone tako i zbog činjenice da je sačuvao kostur prošlosezonske ekipe, trenera Ćus Matea, a plus se u klub se vratio Fakundo Kampaco. 

Foto: Profimedia

Trostruki prvak Evrope Olimpijakos sa mnogo jačim timom nego lane želi da se osveti Realu za prošlosezonski poraz i prokockanih plus četiri na 45 sekundi pre kraja u finalnom meču. 

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas za razliku od prošle sezone nema na raspolaganju MVP-ija Evrolige Sašu Vezenkova i Kostasa Slukasa, ali je ekipa jača za srpske reprezentativce Nikolu Milutinova i Filipa Petruševa, kao i Mozesa Rajta i bivšeg člana Reala Najdžela Vilijamsa-Gosa.

Foto: Profimedia

Panatinaikos, šestostruki prvak Evrope, vratio se na Fajnal for posle 12 godina pauze, a klubu su se u potpunosti isplatila ogromna ulaganja u tim i dovođenje za trenera dvostrukog osvajača Evrolige sa Efesom Ergina Atamana. 

Dovođenje Kendrika Nana, Matijasa Lesora, Kostasa Slukasa, Džerajana Granta, Huanča Ernangomeza, Luke Vildoze, Kostasa Adetokumba, Aleksandra Balcerovskog, kao i povratak Konstantinosa Mitoglua i Janisa Papapetrua pokazalo se kao dobitna kombinacija.

Foto: Profimedia

Fenerbahče je jedini učesnik Fajnal fora koji je tokom sezone promenio trenera. Šarunas Jasikevičijus je preuzeo ekipu od Dimitrisa Itudisa i uspeo da je dovede do Berlina i šanse da klub iz Istanbula osvoji drugu titulu prvaka Evrope posle 2017. godine. 

Fenerbahče je tad osvojio pehar sa trenerom Željkom Obradovićem i sprskim igračima Nikolom Kalinićem i Bogdanom Bogdanovićem. 

Foto: Profimedia

Turski klub i sad ima Srbina u timu, Marka Gudurića, koji će biti jedan od ključnih igrača u pokušaju da se osvoji trofej. 

Polufinale 24.5.2024

 

Panatinaikos - Fenerbahče od 18 sati 

Real - Olimpijakos od 21 čas

 

U nedelju su na programu meč za treće mesto i finale.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()