Tron preuzima od Teodosića: Milutinov ulazi u istoriju Olimpijakosa

Olimpijakos je prvi finalista grčkog prvenstva

02.06.2024. 10:54
  • Podeli:
Nikola Milutinov-6572cbe0ac78f.webp Foto: Profimedia

Pobedom nad Peritsterijem u polufinalu plej-ofa, Olimpijskos se plasirao u finale šampionata Grčke. U ovoj polufinalnoj seriji blistao je naš Nikola Milutinov.

Na kraju ove sezone biće stranac koji je odigrao najviše utakmica u dresu Olimpijakosa. U ovom polufinalu izjednačio je rekord koji je do sada držao još jedan Srbin – Miloš Teodosić. Ali kako Pirejce čekaju još najmanje tri, najviše pet utakmica do kraja ove sezone, Milutinov će izbiti na vrh liste.

Kako su precizni statističari sa zvaničnog sajta takmičenja izračunali, Milutinov – kome je ovo peta sezona u crvno-belom dresu, iz dva mandata – do sada je odigao 132 utakmice za Olimpijakos u šampionatu Grčke. Isto koliko i Teodosić koji je u Pireju proveo četiri godine, od 2007. do 2011.

FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ ATA IMAGES

Milutinov je ušao među 20 najboljih strelaca Olimpijakosa. U jučerašnjoj utakmici ubacio je 18 poena i došao do ukupno 978.

Posle ovog polufinala, napravio je i skok za jedno mesto na večnoj listi najboljih skakača Olimpijakosa – sada je sedmi i za jedno mesto je potisnuo još jednog zemljaka – Milana Tomića, koji je igračku karijeru u Pireju završio sa 659 skokova ukupno u domaćem šampionatu.

Sa 18 poena i 11 skokova, Milutinov je ostvario svoj peti dab-dabl u plej-ofovima, treći ove sezone.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()