Umalo od gotovog veresija: Srpkinje u nestvarno dramatičnom meču pobedile Portoriko na OI

Izabranice Marine Maljković odigrale izuzetno lošu četvrtu četvrtinu, u kojoj su postigle samo 3 poena, ali su na kraju zasluženo slavile

28.07.2024. 22:49
  • Podeli:
oi 2024, ženska košarkaška reprezentacija srbije portorika, košarkašice srbije - 28 jul 2024 - foto Reuters (1)-66a6a7c82bf94.webp Foto: Reuters

Košarkašice Srbije startovale su pobedom na Olimpijskim igrama, pobedivši Portoriko u prvom kolu grupe A sa 58:55 (23:15, 20:11, 12:10, 3:19). Tokom celog meča su izabranice Marine Maljković vodile, u jednom trenutku i sa 20 poena razlike, ali je na kraju lako moglo da bude po onoj našoj staroj izreci - da od gotovog naprave veresiju.

Neshvatljiv pad u četvrtoj četvrtini, u kojoj su Srpkinje postigle samo 3 poena, uz dramu i zamalo tuču u finišu meča, doprineli su da gledamo hičkokovsku završnicu iz koje je, ipak, bolja ekipa zasluženo izašla kao pobednik.

U našim redovima Dragana Stanković je bila najefikasnija sa 15 poena (10 skokova), Jovana Nogić je postigla 14 poena, a Saša Čađo 10 poena. U selekciji Portorika San Antonio je postigla 11 poena, a Rosado i Holignšed po 8.

Srbija je bila bolji rival većim delom meča, o čemu govori podatak da su u vođstvu bile skoro 39 minuta. Imale su naše košarkašice i 20 poena prednosti, ali nisu umele da privedu meč mirno kraju.

Katastrofalna poslednja četvrtina učinila je meč dramatičnim. Portoriko je napravio seriju od 14:0, a u finišu duela prišao na samo dva razlike (57:55) i imao napad.

Na početku poslednjeg minuta desio se incident u kome su učestvorale Dragana Stanković i Mija Holingšed. Upravo je Stanković bila junakinja meča, pošto je blokirala napad Portorika za izjednačenje, a potom sa linije slobodnih bacanja postavila konačan rezultat.

Srbija će u narednom kolu u sredu od 13.30 igrati protiv Kine, dok će Portoriko istog dana na megdan Španiji.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()