Zvezda bolja od Cibone, Radonjiću nije do slavlja

Tuga, zbog prerane smrti srpskog košarkaša, bacila je senku na utakmicu u Beogradu

06.12.2021. 22:27
  • Podeli:
Crvena zvezda-Cibona Foto ABA liga.jpg Foto: ABA liga

Nekada se meč beogradskog i zagrebačkog kluba zvao derbi ABA lige, a danas je utakmica koja budi interesovanje samo kod velikih zaljubljenika u igru pod obručima. 

Crvena zvezda je slavila, očekivano, protiv mladog tima Cibone sa 86:72. Iskusniji tim Dejana Radonjića nije baš lako slomio otpor ambiciozne mladosti... Ali kada su igrači namestili ruku brzo je došlo i do rezultatske prednosti koja se više nije smanjivala.

Najveću uzdanicu našli su crveno-beli u šutu za tri poena. 

"Odradili smo utakmicu sa periodima dobre igre i sa periodima u kojima smo pravili greške, koje nas na kraju nisu koštale neizvesnosti. Iskontrolisali smo razliku i uspeli da dođemo do pobede. Međutim, pričati o trijumfu kada se desila tragična smrt Stevana Jelovca je uzalud. To je tragedija", rekao je utučen trener Crvene zvezde i izrazio saučešće porodici i prijateljima preminulog košarkaša. 

Sa druge strane trener mladog tima Cibone Vladimir Jovanović čestitao je Zvezdi na pobedi i istakao da svojim igračima nema šta da zameri.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Odigrali su muški, čvrsto. Mislim da su bili ozbiljni i da je njihov individualni i evroligaški kvalitet došao do izražaja. Odigrali smo pristojnu utakmicu. Parirali smo u kontakt igri. Imamo mnogo toga da naučimo iz ovog. Nemam šta da zamerim igračima, veći deo utakmice bili su dobri", rekao je Jovanović i takođe izjavio saučešće porodici Jelovac.

Prisutni novinari su bili zainteresovani i za sudbinu srpskog trenera na klupi zagrebačkog kluba. S razlogom, jer pre utakmice "Sportske novosti" su objavile informaciju da Jovanovića posle meča sa Zvezdom čeka otkaz. 

"Čeka me mesto u autobusu i vraćam se u Zagreb. Šalim se, može da me smeni onaj koji me je doveo, a novinari, uz dužno poštovanje, mogu da pišu, ali ne i da smenjuju", rekao je Jovanović.

Inače, svoje nekadašnje saigrače iz prvog reda, u dvorani "Aleksandar Nikolić", gledao je i srpski internacionalac Stefan Jović. 


Crvena zvezda MTS 86 
Cibona 72 
Po četvrtinama: 15:17, 25:14, 23:23, 23:18
Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd
CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 8, Davidovac 7, Mitrović 7, Lazić 2, Kalinić 15, Dobrić 12, Holins 13, Ivanović 15, Marković 3, Kuzmić 4, Cirbes
CIBONA: Popić, Radovčić 3, Vranković 4, Mustapić 3, Prkačin 16, Gegić 13, Majcunić 6, Gnjidić 10, Branković 7, Drežnjak, Rivers 10, Nakić

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()