Stevanović o ambicijama Radničkog: "Nadam se Ligi šampiona"

Plasman u Ligu šamoiona izboriće pobednik kvalifikacionog turnira u Kragujevcu

12.09.2024. 16:00
  • Podeli:
PXL_100124_108396624 uroš stevanović Sanjin StrukicPIXSELL-659f1410c29ca.webp Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović izjavio je danas da veruje da će tim iz Kragujevca da izbori plasman u Ligu šampiona.

Radnički će do petka do nedelje biti domaćin kvalifikacionog turnira za plasman u LŠ. Na turniru će pored Radničkog učestvovati mađarski BVSC Zuglo, grčki Vuljagmeni i zagrebačka Mladost.

 "Nažalost, imali smo kraći period priprema pred ove kvalifikacije i Jadransku ligu, koja počinje sedam dana kasnije. Sigurno je da nećemo biti na nekom našem približnom maksimumu na početku, ali se nadam da ćemo biti dovoljno dobri da na ovom turniru izborimo LŠ", rekao je Stevanović, prenosi zvanični sajt kluba.

Plasman u LŠ izboriće pobednik kvalifikacionog turnira u Kragujevcu.

 "BVSC je doveo petoricu mladih reprezentativaca i ima u sastavu veliki deo ekipe, koja je igrala na EP u Zagrebu, u onom podmlađenom sastavu. Mladost je angažovala 10 novih igrača, od kojih su većina reprezentativci Hrvatske. Ne treba zaboraviti ni Vuljagmeni na čelu sa našim Vladimirom Vujasinovićem, tim koji je pre samo dve sezone napravio iznenađenje i plasirao se u polufinale LŠ", dodao je trener Radničkog. 

"Sve četiri ekipe imaju ambicije da uđu u Ligu šampiona i sigurno će se boriti za trofeje u domaćim šampionatima. Igramo tri utakmice u tri dana, niko nije fizički spreman niti je neka timska igra na zavidnom nivou, ali ulog je veliki i ko uđe u Ligu šampiona mnogo će dobiti za dalji tok sezone", naveo je Stevanović.

 Vaterpolista Radničkog Duško Pijetlović je u karijeri četiri puta osvajao Ligu šampiona sa tri različita tima.

"Neće biti lako, s obzirom na to da smo nova ekipa. Gro vaterpolista koji će ove godine biti lideri su novi igrači i to će biti veoma teško odmah uklopiti. Ne očekujem da će na startu sve biti sjajno, ali kroz vreme, sa Urošem na čelu, ne sumnjam da ćemo vrlo brzo doći do neke idealne postavke i igre. Ovaj turnir će biti jako težak za nas, ali i za druge koji su takođe dosta promenili timove i biće zanimljivo videti ko će se pre uklopiti kao ekipa", rekao je Pijetlović.

Vaterpolista Radničkog Strahinja Rašović je izjavio da klub ima velika očekivanja u svim takmičenjima.

"Ne krijemo da želimo da osvojimo trofej u svakom takmičenju u kom igramo. Momenat jeste malo teži, ne bih da kukam, jer mi vaterpolisti se nikada i ne žalimo, ali zaista je težak trenutak. Odmah posle OI očekuje nas jako bitan turnir, na kom igramo protiv najboljih timova. Sve te ekipe u svojim redovima imaju reprezentativce svojih zemalja i očekuje nas velika borba. Mnogo toga zavisi od nas i ako budemo pravi, uspeh neće izostati", zaključio je Rašović.

Prvo kolo je na programu sutra, a sastaće se: Vuljagmeni - Mladost (18h), Radnički - BVSC Zuglo (20h). U subotu će igrati: Mladost - BVSC Zuglo (18h) i Radnički - Vuljagmeni (20h).

 U nedelju će biti odigrani mečevi poslednjeg, trećeg kola, a sastaće se: BVSC Zuglo - Vuljagmeni (18h) i Radnički - Mladost (20h).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()