Uhapšen muškarac koji je ubio američkog hokejaša na utakmici

Policija je detaljno istražila ovaj nesrećni slučaj

15.11.2023. 13:08
  • Podeli:
mup policija hapšenje-643e99bb6d93a.webp Foto: MUP RS

Engleska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je iz nehata ubio hokejaša Adama Džonsona. Policija Južnog Jorkšira nije imenovala uhapšenu osobu ali je poznato da je američki hokejaš preminuo nakon sudara sa Metom Petgrejvom (31), čija je klizaljka posekla protivnika preko grkljana, preneo je AP.

Nesreća se dogodila u 35. minutu meča Šefild stilers - Notingem panters 28. oktobra, kada je protivnički igrač u padu klizaljkom zakačio Džonsona.

Džonson je uspeo da ustane sa leda, ali je brzo ponovo pao i ukazana mu je lekarska pomoć nakon čega je hitno odvežen u bolnicu gde je nakon nekoliko sati preminuo. 

Nije prvi put da hokejaš na ledu izgubi život

U nedelju, kada su Stilersi igrali prvi put kod kuće nakon smrti Džonsona, održan je minut ćitanja za nastradalog igrača. Na tribinama je bilo 8.000 ljudi koji su posle minute ćutanja klicali ime preminulog igrača.

Džonson, poreklom iz Minesote, igrao je 13 utakmica u NHL za Pitsburg pinvginse, a nakon toga je igrao za Malme, Augzburger, od ove sezone za Notingem. 

Ovo nije prvi put da se dešava tragedija na nekom hokejaškom meču. Đaćinto Boni iz Italije je uhapšen kada je palicom udario saigrača Mirana Šrota u grudi 1992. godine, nakon čega je Šrot preminuo od srčanog udara. Boni je osuđen za ubistvo iz nehata.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()