Alkaras: Nadam se finalu sa Novakom, on je favorit

Prošle godine, Španac je zaustavljen u četvrtom kolu Vimbldona

02.07.2023. 20:05
  • Podeli:
Alkaraz tanjug Florian Eisele-64a1bbf40ac0d.webp Foto: Tanjug/Ap/Florian Eisele

Karlos Alkaras, prvi teniser sveta, poručio je da se nada da će na Vimbldonu igrati u finalu.

To bi značilo da Španac u meču ta titulu može da se sastane sa velikim favoritom, Novakom Đokovićem, koji u Londonu ide na svoj osmi pehar.

Alkaras je na prvom obraćanju medijima upitan o tom pritisku i šta je najteže u mečevima sa Novakom, od kog je izgubio u polufinalu na Rolan Garosu.

"Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom", poručio je šampion Kvinsa.

Iako nema mnogo iskustva u igranju na travi, kaže da mu titula na turniru koji je služio kao priprema za Vimbldon, daje veliko samopouzdanje.

"Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobediti i osvojio sam ga. Sjajno je igrati na tako visokom nivou. Mnogo mi je poraslo samopouzdanje. Moja očekivanja su velika. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković", prebacio je teniser iz Mursije lopticu na stranu srpskog tenisera.

Dao je i niz komplimenata na račun igre Đokovića. "Stvari radi veoma, veoma lako. Kreće se zaista dobro. Takođe dobro udara, veoma čisto. Ima čist udarac. Mešavina svega. Rekao bih da ništa ne radi pogrešno. Teško je naći slabost u njegovoj igri", dodao je.

Alkaraso protivnik u prvom kolu je Francuz Žeremi Šardi.

Prošle godine, Španac je zaustavljen u četvrtom kolu od Italijana Janika Sinera.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()