Đoković i Barti, potvrđeni, nosioci Australijan opena

Ako srpski teniser osvoji ovogodišnji Gren slem u Melburnu postaće rekorder u više kategorija

11.01.2022. 11:16
  • Podeli:
novak-djokovic-poxsell.jpg

Novak Đoković i Eš Barti potvrđeni su kao prvi nosioci Australijan opena. Srpski teniser u muškoj konkurenciji brani titulu na Grend slemu u Melburnu, dok je u ženskoj konkurenciji to na plećima Naomi Osake, koja je ove godine 13. nosilac turnira.

Prvi Grend slem u sezoni počinje sledećeg ponedeljka u Melburn parku i traje do 30. januara. Uprkos tome što Đokoviću, teoretski, još preti mogućnost deportacije, iako je dobio sudski sport i vraćena mu je viza, organizator turnira ga nije izostavio iz žreba.

Novak je izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa po 20 grend slem titula u pojedinačnoj konkurenciji. U slučaju da osvoji ovogodišnji Australijan open biće vlasnik 10 titula u Melburnu i jednu više, u opštem plasmanu, od konkurencije iz Velike trojke. Postao bi rekorder turnira svih vremena.

Federer ne igra u Melburnu jer se oporavlja od operacije desnog kolena, dok je Nadal oporavljen od korona virusa i već neko vreme se priprema u Australiji. 

Daniel Medvedev, koji je savladao Đokovića u finalu Ju Es opena i sprečio gad a osvoji sve grend slemove u jednoj godini, drugi je nosilac AO. Slede ga Aleksandar Zverev,Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov. Rafael Nadal je šesti, a Mateo Beretini sedmi.

Aleks de Minaur je jedini Australijanac među nosiocima, koji zauzima 32. i poslednju poziciju.

Australijska nada Eš Barti (25) ima dve grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji -- Otvoreno prvenstvo Francuske 2019. i prošlogodišnji Vimbldon. Najveća želja joj je da osvoji veliki turnir pred domaćom publikom. To nije pošlo za rukom nijednoj Australijanki od 1978. kada je pehar u Melburnu podigla Kris O'Nil.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()