Đoković o Orlovima i Evropskom prvenstvu: To ne možemo baš u tenisu da doživimo

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala EP, pošto su osvojili poslednje, četvrto mesto u grupi C sa dva boda

29.06.2024. 22:37
  • Podeli:
novak đoković, vimbldon, 27 jun 2024 - foto Reuters-66806e7f05f71.webp Foto: Reuters

Stvarno se trudim da promovišem zajedništvo u srpskom sportu, pojedinačnih i timskih sportova. Trudim se da se svima nađem, da budem na raspolaganju za svako iskustvo. Više volim da delim iskustvo nego da savetujem, izjavio je danas u Londonu srpski teniser Novak Đoković, koji je bodrio fudbalere Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srpski teniser se u Londonu priprema za predstojeći Vimbldon, koji počinje prvog jula.

Đoković je pre četiri dana u Minhenu sa tribina bodrio fudbalere Srbije na meču protiv Danske (0:0) u trećem kolu grupe C na EP u Nemačkoj. On je pre meča sišao na teren i pozdravio je srpske fudbalere.

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su osvojili poslednje, četvrto mesto u grupi C sa dva boda.

"Svako ima svoj jedinstveni put, postoji izvesna razlika između sportova. Imaju dodirnih tačaka, taj psihološki pristup prema zastupanju reprezentacije Srbije. U ovom slučaju u fudbalu i Evropskom prvenstvu, to je veliko iskustvo, čast i privilegija. Naježio sam se kada sam izašao na teren, toliko naših ljudi, himna kada je zapevana...", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Londonu. 

"Odzvanja himna, to ne možemo baš u tenisu da doživimo, ali znam kakva je emocija i kakva je tenzija. Nažalost, rezultat nije bio povoljan, navijali smo. Potrudio sam se da svojim prisustvom dam motiv. Imao sam čast da budem na terenu, da se pozdravim sa njima", dodao je srpski teniser.

On je podsetio da je Srbija posle 24 godine igrala na šampionatu Evrope.

"Fudbal je najveći sport ubedljivo, pre 20-30 godina su neke reprezentacije bile dobre, a sada su u završnici takmičenja. Ulaže se u sport, sport se razvija. Mislim da imamo reprezentaciju sa puno fantastičnih igrača, nažalost - nije se pogodilo da dožive uspeh na Evropskom prvenstvu. Ali, tu su posle 24 godine, uvek se Srbija digne na noge kada je fudbal tu", istakao je Đoković.

U svojoj karijeri sam imao sreće da budem na dobroj oštrici mača kada je naš narod u pitanju, ali je bilo trenutaka kada su moji neuspesi pogodili ljude, naveo je Đoković. 

"Za svakog sportistu, kada ti kažu da nisi dao sve za svoju zemlju, to ti bude krivo. To ja jako lično shvatam. Rezultat je jako nepredvidiv, ako fudbalska reprezentacija druge zemlje bolje odigra, idemo dalje. Važno je zalaganje, da se vidi emocija, da izgaraš na terenu. Sama činjenica da si već u reprezentaciji je velika odgovornost i čast, predstavljaš svoj narod, ljudi osete i vide to. Za neke fudbalere, koji su mete kritika, ne volim to da vidim, jer sam i sam sportista. I mene to zaboli. Mora svako da preuzme odgovornost za rezultate i ideš dalje", zaključio je Đoković.

No, da ipak završimo sa tenisom - Đoković će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Čeha Vita Koprive.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()