Đoković u polufinalu turnira u Astani protiv Medvedeva

Ovo je bio osmi međusobni duel srpskog i ruskog tenisera

07.10.2022. 19:45
  • Podeli:
Novak Đoković Astana_ATP-1665062994056.webp Foto: ATP

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Astani, pošto je u četvrtfinalu savladao Rusa Karena Hačanova sa 2:0 (6:4, 6:3). U polufinalu Đoković će igrati protiv Danila Medvedeva, koji je bio bolji od Španca Roberta Bautistu Aguta 6:1, 6:1.

Meč je trajao sat i 28 minuta. Ovo je bio osmi međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a sedmi trijumf Ðokovića.

Ðoković je sigurno ušao u meč i poveo 3:0. Međutim, usledila je serija ruskog tenisera koji je osvojio tri uzastopna gema i stigao je do izjednačenja, 3:3. Srpski teniser je napravio novi brejk u desetom gemu što je bilo dovoljno za 1:0 u setovima.

Ðoković je poveo 1:0 u drugom setu, a onda u narednom gemu nije iskoristio brejk loptu. Međutim, Ðoković je u četvrtom gemu napravio brejk. Srpski teniser je održao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do pobede.

U prvom polufinalu sastaće se Rus Andrej Rubljev i Grk Stefanos Cicipas.

ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()