Đokovićeva igra ohrabruje: Srbin lako do drugog kola Vimbldona

Lak posao za najboljeg tenisera svih vremena

02.07.2024. 18:14
  • Podeli:
novak djokovic AP PhotoKirsty Wigglesworth-668426781d2b3.webp Foto: AP PhotoKirsty Wigglesworth

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona nakon što je savladao Čeha Vita Koprivu. Rezultat je bio 3:0 u setovima 6:1, 6:2, 6:2.

Prvi set je praktično rešen u četvrtom gemu, u kom se vodila maratonska borba na servis Koprive. Novak je propuštao brejk-lopte, ali je na kraju ipak uspeo da osvoji ovaj gem i povede sa 3:1, od čega češki teniser do kraja seta nije uspeo da se oporavi.

U drugom setu je Đoković do brejka stigao već u trećem gemu i ni u jednom trenutku Kopriva nije bio u prilici da tu prednost anulira. I ne samo to, nego je Nole napravio još jedan brejk i bez problema rešio i ovaj set u svoju korist.

Najduže je Kopriva odolevao u trećem setu, kada se ravnopravno borio do petog gema, a onda Novak pravi brejk i pravi seriju od pet uzastopno osvojenih gemova do kraja meča.

U drugom kolu Đoković čeka boljeg iz duela Španca Alehandra Moro-Kanjasa (188. na ATP listi) i britanskog kvalifikanta Džejkoba Firnlija.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()