Estonac namučio Alkaraza: Španac ipak u tri seta završio posao

Španski teniser krenuo u odbranu titule

01.07.2024. 17:15
  • Podeli:
alkaraz profimedia-6682c73649d9a.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz je dobro počeo put ka odbrani titule na Vimbldonu.

On je sa maksimalnih 3:0, po setovima 7:6 (3), 7:5, 6:2, savladao Estonca Marka Lajala 269. igrača na planeti, za dva sata i 23 minuta igre.

Prikazao se 20-godišnji Estonac publici širom sveta u lepom svetlu, odigrao sjajno u prva dva seta, namučio šampiona, ali nije uspeo da osvoji set.

U prvom je preloman bio taj-brejk u kojem treći igrač na svetu Alkaraz nije dozvolio iznenađenje i slavio sa 7:3.

Ključan u narednom setu bio je 12. gem u kojem jе Španac oduzeo servis Lajalu i poveo sa nedostižnih 2:0.

Nakon toga Estonac više nije imao snagе, pa je Alakaraz dominantno osvojio treći set za pobedu i prolaz dalje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()