(Is)pao Siner: Alkaraz otišao u finale i pokvario Italijanu planove

Španac prekinuo niz Italijana od 19 vezanih pobeda

17.03.2024. 08:46
  • Podeli:
Karlos Alkaraz-65f69fa4681b9.webp Foto: AP Photo/Ryan Sun/Tanjug

Karlos Alkaraz je prvi finalista mastersa u Indijan Velsu. Španac je u polufinalu savladao Janika Sinera i to nakon preokreta 1:6, 6:3, 6:2. Ovo je bila borba dvojice tenisera koji ugrožavaju jedan drugog na drugim i trećem mestu ATP liste, a drugi reket sveta dobija priliku da osvoji turnir posle duge puze - odnosno slavlja na Vimbldonu. 

Alkaraz je Italijanu naneo prvi poraz ove godine (19 vezanih pobeda) i sačuvao drugu poziciju, koju mu je Italijan žestoko napao ove sezone.

Sve je delovalo kao da će Siner i ovog puta da slavi. U prvom setu je počistio Alkaraza sa 6:1, ali je onda Španac pokazao klasu. Agresivnije je počeo da se brani, bio strpljiv da iskoristi svoj trenutak i pad fokusa protivnika, a potom je napravio preokret. 

 Siner je bio neprepoznatljiv i nervozan. Na kraju je rezultat bio 6:3, 6:2 za Španca i njegov plasman u veliko finale. Bio je ovo njihov osmi međusobni duel i rezultat je sa sada izjednačen - 4:4.

U drugom polufinalu se sastaju Toni Pol i Danil Medvedev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()