Kecmanović pun samopouzdanja pred meč sa Alkarazom: Da li vidim sebe u Top 10? Da!

Posle trijumfa Kecmanovića Srbija ima dva predstavnika u drugoj nedelji muškog singla u Melburnu

20.01.2024. 10:16
  • Podeli:
miomir kecmanović, australijan open - 20 jan 2024 - profimedia (1)-65ab658fdea84.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je pobedio Amerikanca Tomija Pola posle pet setova sa 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0).

Posle današnjeg trijumfa Kecmanovića Srbija ima dva predstavnika u drugoj nedelji muškog singla u Melburnu, i ta lepa vest raduje svakog ljubitelja sporta u Srbiji.

A kako se oseća njen kreator?

"Osećaj je dobar. Želeo sam da igram pet setova, samo da vidim kako ću se osećati. (smeh) Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji", rekao je za Kurir Miša, koji je ponovio uspeh iz godine kada je Novak deportovan iz Australije.

Meč protiv Karlosa Alkaraza na Rod Lejver Areni očekuje našeg asa, a njegova prognoza glasi:

"Definitivno neće biti lako. Igrali smo pre dve godine (u Majamiju), a on je od tada uradio svašta, pa bio je i broj jedan na svetu. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena, a kada 'zagusti' uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije i nadam se dobrom ishodu".

Četvrti set se pokazao kao presudan, o čemu je rekao:

"U četvrtom je bilo gusto, mislio sam da mogu kad sam već tu da dam sve od sebe, a ne da posle razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. U petom setu je već bila druga priča bio sam čvrst, a on je pao. Tokom meča sam osećao da sam imao mnogo prilika na njegov servis. Igrali su se dugi poeni, ali nisam uspevao da ga prelomim. To me je strašno nerviralo, ali se na kraju dobro završilo".

Zamoljen da kaže šta je to što ga posebno motiviše u ovom trenutku da se izbori sa najvećim izazovima na terenu, Kecmanović je jasan:

"Trenutno mi je glavno to da mnogo želim i imam glad da se vratim tamo gde sam bio, a zatim da napravim iskorak. Hoću da 'probijem' ovo stanje, jer sam već godinama od 30. do 50. Mesta. Dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak na više pozicije".

Na šta će sve morati da pazi Miša protiv Alkaraza?

"Treba na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto posto svojih mogućnosti, jer ništa manje od toga neće proći", svestan je zadatka koji ga čeka u ponedeljak on.

I za kraj - možda i najvažnije - da li Miša Kecmanović sebe vidi u Top 10 ATP rang liste?

"Da!", direktan je naš as.

Dobro, za takvo dostignuće, zna se, neophodno je da sledeći padne Alkaraz...

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()