Kostović nakon osvajanja zlatne medalje: "Isplatio se sav trud i rad"

Ona je nedavno u Austriji osvojila titulu na Pojedinačnom Evropskom prvenstvu za teniserke

01.10.2024. 19:35
  • Podeli:
teodora kostovic ata-66f0057c572f2.webp Foto: M.M./ATAImages

Juniorska reprezentativka Srbije, Teodora Kostović izjavila je danas da je srećna što je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Kostović je nedavno u Austriji osvojila titulu na Pojedinačnom Evropskom prvenstvu za teniserke, ona je danas na konferenciji za medije rekla da na svakom turniru predstavlja Srbiju i želi da pruži maksimum.

 "Fenomenalan osećaj, isplatio se sav trud i rad. Srećna sam što sam donela zlato Srbiji na Evropskom prvenstvu, prošle godine osvojila sam bronzu i to me je jako bolelo. Vratila sam se jača, motivisanija i uspela sam u tome", izjavila je Kostović.

Mlada teniserka je poručila da je očekuje Završni masters u Kini i da će se potruditi da ostvari što bolji rezultat kako bi postala broj jedan na svetskoj rang listi.

"Moram da radim na fizičkoj pripremi pre svega to je jedna od najvažnijih stvari u sportu, volela bih da unapredim svoju mentalnu stabilnost, da budem još bolja u teškim momentima i trenucima kada se meč lomi da donesem pravu odluku", navela je nova juniorska šampionka Evrope.

Kostović je istakla su je Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković motivisali i inspirisali, pošto je njih najviše pratila.

"Imam osvojen turnir na sve tri podloge, travi, šljaci, betonu. Najveći procenat mi je na travi. Nemam omiljenu podlogu, kada igram svoj najbolji tenis, verujem da mi niko nešta ne može", dodala je Kostović.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Goran Đoković uručio je Kostović plaketu i buket i čestitao na uspehu.

"Svaka čast, posebno za finale gde je pobedila protivnicu sa 6:0, 6:1. Ponosni smo u Srbiji, TSS je ponosan. Ona je u našem programu i nadam se da će i u Kini napraviti dobar rezultat", poručio je Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()