Nova povreda: Marej odustao od Dubaija

Endi Marej ponovo ima problem sa kukom, tako da je morao da se povuče sa turnira

27.02.2023. 22:44
  • Podeli:
andy_murray - reuters-63c671487ee4d.webp Foto: Reuters

Ništa od mogućeg 37. duela Novaka Đokovića i Endija Mareja. Moglo je to da se dogodi u četvrtfinalu u Dubaiju, ali neće, jer je Britanac odustao od turnira zbog stare povrede.

“Endi ponovo ima problem sa kukom, tako da je morao da se povuče“, otkrili su organizatori u Klubu avijacije.

Marej je u subotu igrao finale u Dohi protiv Danila Medvedeva, ali ga nije taj meč iscrpeo. Na putu do ovog duela, odigrao je tri susreta u tri seta i ukupno spasio osam meč lopti.

Medvedev je pobedio sa 6:4, 6:4, a Marej nije gubio nadu da će moći da igra u Dubaiju. Odmah je iz Katara doputovao tamo, jutros je bio u hotelu na doručku, a vest o njegovom povlačenju je stigla nekoliko časova kasnije.

“Mislim da ne smem toliko da igram. Moram da budem oprezniji sa svojim telom“, istakao je Škot posle finala.

Bivši broj 1 i jedini teniser u istoriji sa dve zlatne olimpijske medalje igra sa veštačkim kukom. Sledeći cilj Mareja su mastersi u Americi u narednom mesecu.

Otkako je imao operaciju, Britanac je igrao četiri finala, a samo jedno dobio – u Antverpenu 2019. Izgubio je u Sidneju i Štutgartu 2022. i Dohi prošle nedelje.

Mareja je u žrebu zamenio srećni gubitnik Aleksander Ševčenko, 119. teniser sveta iz Rusije. On u prvom kolu igra protiv Poljaka Hurkasa koji je juče osvojio titulu u Marseju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()