Ruši sve rekorde: Đoković prestigao Federera i Serenu Vilijams

Srpski teniser pomera granice u ovom sportu

02.08.2024. 23:45
  • Podeli:
novak djokovic profimedia-66aa9c6d29d76.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara, a ovim je Srbin postao najstariji finalista u istoriji ovog takmičenja.

On je ne samo na pragu osvajanja takozvanog "zlatnog slema" (sva četiri grend slema plus olimpijsko zlato) već je do ovog podviga stigao u poznoj fazi karijere.

Podaci kažu da je samo dvoje takmičara uspevalo da se plasira u olimpijsko finale u singlu posle 30. rođendana.

Pre toga, to je uspelo Rodžeru Federeru 2012. godine kada je izgubio u borbi za zlato od Endija Marija.
Iste godine, to je uradila i Serena Vilijams, kao i Federer je imala 31 godinu.

Novak je do finala došao sa 37 godina i 72 dana. Zaista impresivne brojke Srbina koji po svim parametrima dokazuje da je najbolji u istoriji ovog sporta.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()