Sabalenka ne krije emocije: Napokon sam osvojila ovaj divan trofej

Dominacija beloruske teniserke

08.09.2024. 10:55
  • Podeli:
arina sabalenka AP PhotoSeth Wenig-66dd660806694.webp Foto: AP PhotoSeth Wenig via Tanjug

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je pehar na US openu, pošto je u finalu savladala Amerikanku Džesiku Pegulu rezultatom 7:5, 7:5.

Meč je trajao 114 minuta, a Beloruskinja je uspela da uzme trofej samo godinu dana nakon poraza u finalu od Koko Gof.

"O Bože, ostala sam bez teksta. Toliko sam bila blizu prošle godine, to je bio moj san. Napokon sam osvojila ovaj divan trofej. Imala sam nekoliko teških nedelja", rekla je Arina, a potom se obratila Peguli.

"Čestitam ti, igrala si divan tenis i sigurna sam da ćeš igrati još finala. Ti si sjajna igračica. U drugom setu sam bila nervozna, ali borila sam se za pobedu. Mnogo mi ovo znači".

Prošle godine je izgubila od Koko Gof u tri seta.

"Pokušavam da se setim svih teških poraza ovde. Šta da kažem? Nikad ne odustaj od sna, nastavi naporno da radiš, jer ako žrtvuješ sve za svoj san, jednog dana ćeš doći do toga. Moram to da kažem, super sam ponosna na sebe i svoj tim. Nije bitno u kojim situaciji smo bili, uspeli smo da osvojimo ovaj divan trofej. Vaša podrška mi je sve. Ne mogu da zamislim život bez vas, mnogo vas volim, ne kažem to često, ali to kažem sada glasno i hvala vam što ste uz mene", poručila je nova šampionka.

Zahvalila se i publici u Njujorku.

"Iskreno, hvala vam na podršci. U nekim bitnim momentima ste navijali za mene. Znala sam da ćete navijati za Džesiku, to je bilo normalno očekivati. Ipak, hvala na svoj podršci tokom ove dve nedelje, ovo mesto činite posebnim i divno je igrati ovde", zaključila je Sabalenka.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()