Troicki najavio skakanje iz aviona, Đoković hoće uz osvajanje Salatare do najbolje sezone u karijeri

Teniseri Srbije sutra od 16.00 časova igraju protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa

22.11.2023. 14:11
  • Podeli:
dejvis kup, teniseri srbije u malagi, viktor troicki, novak đoković - 22 nov 2023 - foto TSS Srđan Stevanović (1)-655dfccf7c564.webp Foto: TSS/Srđan Stevanović

Dejvis kup reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije pred duel sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Srbija protiv Britanaca igra u četvrtak od 16.00 časova i u slučaju pobede rival će joj biti Italija ili Holandija, dok su se na konferenciji pojavili svi igrači, uključujući i Novaka Đokovića, kao i selektor Viktor Troicki.

Nakon što je Novak govorio za inostrane medije, prvo pitanje na srpskom bilo je za Troickog i eventualni način na koji će se titula proslaviti.

"Imamo par ideja, ali se nismo još usaglasili. Rekli smo davno da je skakanje iz aviona, imali smo i neke druge ideje, ali evo momci kažu da je to definitivno izgleda ostalo", rekao je Troicki, koji se osvrnuo na dubl i kombinaciju Novak Đoković - Miomir Kecmanović:

"Novak i Miša su igrali u Parizu dubl i po nama igrali su sjajno. Dobili su dubl par priličlno lako. To što smo videli nam se svidelo i daje nadu da imamo opciju ako dođe do dublova. To ne isključuje druge igrače u timu. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji umeju da se snađu. Englezi jesu favoriti, ali verujemo u naš tim".

S duge strane, na pitanje Telegrafa za Đokovića i koliko bi mu eventualno značila pobeda za reprezentaciju, uz ove sjajne rezultate u 2023. godini značila, Novak je bio jasan:

"Ovo je jedna od mojih najboljih sezona. Kada osvojimo salataru, biće najbolja. Tako da je to jedan savršen podatak".

A o samoj činjenici da se nalazi među ekipom, i to samo nekoliko dana po osvajanju Završnog mastersa, Đoković je rekao:

"Velika je čast dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu".

Najbolji teniser sveta je, inače, pre dva dana doputovao u Malagu iz Torina, gde je i osvojio poslednji pehar.

"Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Ovo je poslednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo", dodao je najbolji teniser sveta.

Srpski teniser Dušan Lajović je istakao da su svi spremni za mečeve u Dejvis kupa.

"Mislim da smo kao tim jako dobro trenirali. Stručni štab može iz različitih situacija sve da sagleda. Svako od nas ima šansu da pobedi. Dosta znači to što je Đoković sa nama posle ovakve sezone. Pomoći će nam u susretu sa Velikom Britanijom. Imali smo solidnu sezonu i svi smo spremni. Ko god da zaigra, ostali će da budu tu da pruže maksimalnu podršku", istakao je Lajović.

Laslo Đere je rekao da u srpskom tim vlada dobra atmosfera.

"Verujem da će selektor i stručni štab doneti najbolju odluku za duel sa Velikom Britanijom. U ovom takmičenju je najbitnije da se radi ono što je najbolje za ekipu. Nebitno je da li ću igrati ili ne, ko bude igrao, daće sve od sebe na terenu. Bitno je da će ostali pružati podršku", istakao je Đere.

Hamad Međedović i Miomir Kecmanović su istakli da su na raspolaganju reprezentaciji Srbije.

"Imamo mnogo opcija, u zavisnosti ko su nam protivnici", dodao je Kecmanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()