Ukrajinka u centru pažnje Vimbldona: Svitolina izbacila Švjontek

Sledeća protivnica joj je Čehinja

11.07.2023. 17:41
  • Podeli:
Elina Svitolina_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64ad6a6eb897a.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedila Poljakinju Igu Švjontek 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.

Meč je trajao dva sata i 50 minuta. Svitolina je 76. teniserka sveta, dok je Švjontek prva na WTA listi. Ovo je bio drugi međusobni duel poljske i ukrajinske teniserke, a prvi trijumf Svitoline.

Ukrajinka će drugi put u karijeri igrati u polufinalu Vimbldona posle 2019. godine.

Svitolina će u polufinalu Otvorenog prvenstva Engleske igrati protiv Čehinje Markete Vondroušove, koja je pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu 6:4, 2:6, 6:4.

Inače, Svitolina je na ovogodišnjem Vimbldonu bila u centru pažnje javnosti jer je rekla da "neće da se rukuje na kraju meča koji bude igrala protiv Ruskinja i Beloruskinja", a kada je Viktorija Azarenka to ozbiljno shvatila i nije joj prišla na mreži nego samo odmahnula glavom bila je meta kritika londonske publike.

U preostala dva četvrtfinala Vimbldona sutra će igrati Elena Ribakina (Kazahstan) - Uns Džabir (Tunis) i Arina Sabalenka (Belorusija) - Medison Kiz (SAD).

Nagradni fond Vimbldona iznosi 44,7 miliona funti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()