Zahtevi nisu ispunjeni: Navijači Partizana imaju važno saopštenje

Apel za spas Partizana

25.06.2024. 15:05
  • Podeli:
partizan_navijaci_16062024_0034-667ac0ad563da.webp Foto: R.Z./ATAImages

Navijači Partizana saopštili su da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da rukovodstvo fudbalskog kluba crno-belih podnese ostavke.

Nekoliko hiljada navijača crno-belih protestvovalo je 16. juna u centru Beograda zahtevajući smene u Partizanu, na prvom mestu generalnog direktora Miloša Vazure i predsednika u ostavci Milorada Vučelića.

Organizatori protesta su tada najavili i da će protiv rukovodioca kluba biti podnete krivične prijave. Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih je prethodno uputilo "Apel za slobodan Partizan".

U Apelu se, između ostalog, traže neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, kao i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

"Predali smo Apel i zahteve ispred više desetina hiljada navijača Fudbalskom savezu Srbije, Skupštini i Vladi Republike Srbije, uz postavljeni ultimatum da se na dostavljene zahteve odgovori u roku od sedam dana. U razgovoru sa državnim organima dobili smo uveravanja i potvrdu da će se na zahteve odgovoriti i to pismenim putem. Pošto je rok istekao, a odgovora i dalje nema, pozivamo nadležne institucije da se u najkraćem roku izjasne. U suprotnom, bićemo primorani da ponovo potražimo odgovore na ulici", navedeno je u saopštenju navijača Partizana organizovanih u grupi "Grobari Jug".

U saopštenju se tvrdi da je više od 90 bivših igrača crno-belih i 26.000 navijača potpisalo ili podržalo "Apel za spas Partizana".

Navijači Partizana su još jednom zatražili da se oglase i članovi Skupštine Partizana, za koju pristalice crno-belih tvrde da je nelegitimna. Pristalice crno-belih su ponovile i da traže neopozive ostavke rukovodstva kluba.

"Ukoliko Apel ostane bez odgovora, pravdu ćemo potražiti uz korišćenje drugih metoda", piše, između ostalog, u saopštenju navijača Partizana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()