Brnabić sa delegacijama Beogadske filharmonije i SNP: Vlada spremna da podrži bolji položaj umetnika

Predsednica Vlade Srbije je istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture

19.02.2024. 20:34
  • Podeli:
beogradska filharmonija, 19 jan 2024 - foto Tanjug Marko Đoković (2)-65ab71123fa41.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas u odvojenim razgovorima sa delegacijama Beogadske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta spremnost da Vlada podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji.

Kako je saopšteno iz kabineta premijerke, bilo je reči o tome da bi na predstojećoj sednici Vlade trebalo da bude formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak izradu plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Republici Srbiji.

Brnabić je istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture.

Dogovoreno je da se sastanci u ovom formatu nastave u narednom periodu, već naredne nedelje, kako bi se uspostavio redovan dijalog posredstvom kojeg bi se brzo i efikasno rešavala sva otvorena pitanja.

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da će se nastaviti saradnju i redovne sastanke kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()