Nastavljeno suđenje "vračarcima": Da li je na prikazanim snimcima ubica Aleksandra Šarca?

U sudnici je danas prikazan video snimak muškarca s maskom na licu, kačketom, u crvenoj jakni i crnoj torbi kako trči u blizini TC Ušće, gde je dve mjinute pre toga ubijen Aleksandar Šarac

02.07.2024. 17:24
  • Podeli:
specijalni sud u beogradu foto una-64304e36db20b.webp Foto: Foto Una

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

U sudnici je danas prikazan video snimak muškarca s maskom na licu, kačketom, u crvenoj jakni i crnoj torbi kako trči u blizini TC Ušće, gde je dve mjinute pre toga ubijen Aleksandar Šarac.

Na snimku se vidi da toj osobi na travu ispada predmet nalik na pištolj.

Majka ubijenog Šarca se javila za reč i navela da na tom snimku nije tačno vreme jer je njen sin ubijen u 16.15 sati, dok je i na snimnku na kom osumnjičeni za ubistvo beži isto vreme.

Sudija je, međutim, objasnila da je vreme na tom snimku 16.17 sati. 

Tužilaštvo optužnicom tvrdi da je ta osoba Lazar Ilić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Aleksandra Šarca.

Njegova sestra Aleksandra Čović je rekla da ne prepoznaje svog brata na tim snimcima, navodeći da je on krupniji i dodala da se na snimcima ne vide oči ni uši pa ne može da prepozna osobu na snimku.

Između ostalog, izvedene su kao dokaz fotografije stana u Bulevaru Mihajla Pupina, snimci video zapisa lifta te zgrade, parkinga i ulaza.

Prikazana je i pisana dokumentacija o veštačenjju elektronskih uređaja koji su zaplenjeni od optuženih i članova njihovih porodica, na šta je branillac optuženog vođe grupe Nikole Vušovića, Luka Nikolić rekao da su svi uređaji oduzeti od njegovih roditelja.

Optuženi Nikola Kačarević je rekao da uređaji koji se navode kao njegovi nisu samo njegovi, već da je policija oduzela telefone njegovoj supruzi, majci, sestri, njenom detetu.

Dokumentacija o finansijskoj istrazi za Vušovića i Piperskog i članove njihove porodice je izvedena kao dokaz, kao i prikaz njihovih prihoda.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. 

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu, zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()