Tužilaštvo pozvalo Baku Praseta na razgovor zbog droge i utaje poreza

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da izvrši provere u odnosu na Bogdana Ilića

09.09.2022. 15:36
  • Podeli:
image_2022-09-09_153545929.png Foto: Instagram Bogdan Ilic

Više javno tužilaštvo pozvalo je Bogdana Ilića (Baku Praseta) na informativni razgovor zbog sumnje na utaju poreza, ali i na korišćenje opojnih supstanci, nakon emitovanja "dokumentarca" o popularnom jutjuberu na televiziji Pink.

"Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da izvrši provere u odnosu na Bogdana Ilića i S.V. u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja bitnih elemenata krivičnog dela poreska utaja, s obzirom da iz informacija objavljenih u medijima proizilazi sumnja u znatnu nesrazmeru između imovine Ilića, koju eksponira i njegovih prihoda“, ističu za Danas u VJT.

Kako dodaju, u tom cilju potrebno je da se sa tim osobama obavi i informativni razgovor.

"Takođe, imajući u vidu medijske navode, kao i video zapise emitovane na TV Pink, na kojima je Ilić ušmrkavao supstancu nalik na opojnu drogu i pohvalno se izjašnjavao o upotrebi narkotika, potrebno je obaviti informativni razgovor sa njim i na te okolnosti, radi utvđivanja okolnosti eventualnog izvršenja krivičnog dela „neovlašćeno držanje opojnih droga“, dodaje se.

"Naročito je potrebno da se Ilić izjasni kada su i gde ti video zapisi sačinjeni, ko ih je sačinio i u koju svrhu, kao i na koji način je i od kog lica nabavio navedene supstance“, zaključuju iz Tužilaštva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()