Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Moma Kapora

Bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj 'magiji Beograda'

Autor: Promo
10.04.2023. 10:56
  • Podeli:
Momo Kapor_Kula Beograd_Foto Instagram kula_belgrade-6433cea1dbe71.webp Foto: Instagram / kula_belgrade

Osmo aprilsko veče na Sava Promenadi proteklo je u znaku obeležavanja godišnjice rođenja legendarnog srpskog slikara, književnika i novinara Moma Kapora, čiji su lik i delo oživljeni na medija fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu.

Iako po rođenju Sarajlija, Momo Kapor bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj "magiji Beograda", kako, uostalom, i glasi naziv njegove pretposlednje knjige.

Gajeći posebnu ljubav prema Savamali, ovaj slavni književnik često je voleo da posećuje i kultni hotel „Bristol“, zadivljujuće remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, koji će uskoro, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, zasijati sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad i ponovo postati centar mondenskog života u Beogradu, baš kao što je to bio u ono romantično doba s početka 20. veka.

Veličanstvenom animacijom na Kuli Beograd, novom simbolu naše prestonice, Belgrade Waterfront je od zaborava otrgnuo još jednog srpskog velikana, koji je spajajući književnost sa umetnošću na najlepši način opisao senzibilitet i duh grada na ušću Save u Dunav i ponovo pokazao s koliko pažnje pristupa obeležavanju značajnih datuma u Srbiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()