Objavljena rešenja završnog testa iz izbornog predmeta

Đaci su, podsetimo, za izborni predmet na velikom završnom ispitu mogli da biraju između geografije, biologije, istorije, hemije i fizike

20.06.2024. 12:17
  • Podeli:
mala matura, 15 jun 2016 - foto M. M. ATAImages (2)-66701d60d6ce0.webp Foto: M. M./ATAImages

Đaci u osnovnim školama širom Srbije završili su danas u 11 sati polaganje testa iz izbornog predmeta na maloj maturi, a Ministarstvo prosvete objavilo je rešenja tog testa.

Đaci su, podsetimo, za izborni predmet na velikom završnom ispitu mogli da biraju između geografije, biologije, istorije, hemije i fizike. Na testu su imali 20 pitanja, od kojih je deo bio na zaokruživanje, a deo na dopunjavanje.

Pogledajte rešenja zadataka na ovom linku.

Inače, u ovoj školskoj godini, prema podacima Ministarstva prosvete, najveći broj učenika opredelio se da polaže:

  • geografiju 26.794 (41,26 odsto),
  • biologiju 23.546 (36,26 procenata),
  • istoriju 6.034 (9,29 odsto),
  • hemiju 4.393 (6,76 odsto)
  • fiziku 4.176 (6,43 odsto).
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()