Red ispred Hrama Svetog Save za poklonjenje moštima prepodobnog Justina Ćelijskog

Vernici mogu i da celivaju čudotvornu ikonu Majke Božije Koreno-kurske

16.06.2024. 10:16
  • Podeli:
Tan2024-06-1320100134_8 foto strahinja aćimović mošti prepodobnog justina ćelijskog-666ea22b2ad3b.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Veliki broj vernika čeka ispred Hrama Svetog Save da se pokloni moštima prepodobnog Justina Ćelijskog.

Ove godine pravoslavna crkva proslavlja Svetog oca Justina Ćelijskog, rođenog pre 130 godina, 45 godina od upokojenja i 10 godina od prenosa njegovih moštiju. 

Svetitelj, otac Justin Popović bio je teolog i bogoslov koji je živeo u 20. veku.

U Hramu je prethodno bila izložena i čudotvorna ikona Majke Božije Koreno-kurska stigla je u sredu u Beograd i na poklonjenje vernom narodu prvo je bila izložena je u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, a nakon Spasovdanske litije izložena je u Hramu Svetog Save.

Ikonu je doneo prvojerarh Ruske Zagranične Crkve mitropolit Nikolaj.

Kurska ikona proneta je u slavskoj litiji zajedno sa moštima prepodobnog Justina Ćelijskog.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()