Tradicionalna porodična manifestacija Rolerijada plus 2023 u Beogradu

Cilj - druženje i zabava

30.09.2023. 12:15
  • Podeli:

Tradicionalna porodična manifestacija "Rolerijada plus 2023" počela je danas u centru Beograda masovnom trkom na rolerima u kojoj učestvuju deca od 7 do 12 godina, a nakon toga će i najmlađi sugrađani imati prilike da se oprobaju u vožnji trotineta i bicikala.

Organizator "Rolerijade plus" Robert Pristovšek naveo je da je cilj manifestacije, na kojoj učestvuju deca od dve do 12 godina, druženje i zabava, dodajući da je pripremljen bogat sportsko-rekreativni i zabavni program.

"Imamo priliku da danas održimo mnogo različitih trka. Mnogi će imati prilike da vide raznovrstan program na tri bine. Najmađi će se igrati u četiri rekreativne zone koje se nalaze raštrkane na potezu od Palate Albanija do Londona", rekao je Pristovšek za Tanjug.

On je naveo da manifestacija tradicionalno počinje masovnom trkom na rolerima, nekon čega će uslediti trka na trotinetima, a uključene su i druge sprave za decu - tricikli za mališane od dve do tri godine, kao i balans bicikli bez pedala i sa pomoćnim točkićima.

"Posle masovnih trka zatvaraju se poligoni. Nastavljaju se trke za decu od 3-7 godina. Svako od njih će dobiti diplomu, jer su za nas svi oni pobednici čim se druže i uživaju. U isto vreme od Terazija do Andrićevog venca se održavaju trke na svim biciklićima. Pošto je reč o najmađima odlučili smo da to zovemo vožnjom ", naveo je on.

Kazao je da će program manifestacije trajati do 14.00 časova i dodao da se na ulicama prestonice nalaze i četiri rekreativne zone, gde će se vaspitači igrati sa decom, a roditelji imati priliku da učestvuju u tome.

"Cilj svega je zabava i druženje na otvorenom", naveo je on.

Rekao je da je pokrovitelj manifestacije Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu, kao i da su Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Ministarstvo pravde podržali događaj.

Roditelji mališana koji učestvuju na takmičenju rekli su za Tanjug da očekuju da se deca druže i zabave tokom manifestacije, a neki od njih i da već sada planiraju da ih prijave na takmičenje koje će se održati i sledeće godine.

"Očekujemo druženje i zabavu, ništa više. Svakako ćemo se prijaviti i sledeće godine", rekla je majka devojčice koja učestvuje na takmičenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()