Veliko priznanje: UNA dobitnica Zahvalnice Akademije umetnosti za doprinos realizaciji studentske prakse

Danas su proglašeni najbolji studenti Akademije umetnosti u Beogradu, od kojih su neki prošli praksu upravo na našoj televiziji

Autor: Una Đuričić
08.10.2024. 19:23
  • Podeli:

Imali smo veliku čast da prisustvujemo proglašenju najboljih studenata Akademije umetnosti u 
Beogradu, od kojih su neki prošli upravo kroz praksu na našoj televiziji. Tim povodom, odlukom 
katedre za Produkciju u umetnosti i medijima, ove godine bili smo izabrani za dobijanje Zahvalnice 
Akademije za doprinos realizaciji studentske prakse.

Pavle Savičić, proglašen je za najboljeg studenta produkcije u ovoj školskoj godini. Nedavno je počeo i da radi, kako i sam kaže zbog prakse na našoj televiziji na prvom poslu već nije bio početnik.

„Pošto naša akademija omogućava posete raznim televizijama u svrhu prakse, ta sedmodnevna praksa na UNA televiziji je bila i možda najznačajnija za mene, zato što sam uspeo da vidim kompletan radni proces, bukvalno od ulaska vesti u zgradu do njenog izlaska na ekrane i generalno ljudi koje sam upoznao su zaista bili onako kvalitetni. Toliko su me lepo onako prihvatili, za sva pitanja su imali odgovor i zaista je bilo onako dosta značajno u generalno mom obrazovanju i spremi“, kaže najbolji student produkcije i bivši praktikant na UNA TV Pavle Savičić.

Velika je čast što su pored Pavla u našim prostorijama i mnogi budući profesionalci, odnosno studenti sa Akademije prikupili svoja i možda prva praktična znanja. Zahvalnice za doprinos realizaciji studentske prakse preuzeli su glavni mentori na programu: šef snimatelja Dragan Matović i organizatorke Anika Krstanović i Nina Pantić.

„Veoma je lepo što su bili baš kod nas na praksi, zato što je naš televizijski sistem veoma pogodan da se  objasni vrlo detaljno sve ono što im je potrebno za rad i funkcionisanje dalje u budućnosti kada jednog dana budu završili svoje fakultete. Kod nas su prošli svi aktuelni studenti od prve do četvrte godine. Neki u prvoj godini su imali jednodnevne ili dvodnevne prakse dok su neki bili vezani za konkretne projekte, i učestvovali u procesu emisije od samog početka do njene realizacije“, objašnjava organizatorka na UNA TV Nina Pantić.

Nijedan početak nije lak, i to znaju svi koji se osmele da već tokom studija sakupe svoja praktična znanja, zbog čega je stručna podrška u ovom periodu i najznačajnija.

„Prakse ovog tipa, meni barem su stvarno bile neprocenjive i mnogo mi je drago što smo uspeli da pomognemo ovim mladim ljudima našim budućim kolegama u tim prvim koracima. Iako smo možda Nina i ja bili zvanični mentori, cela televizija i svi zaposleni na UNA televiziji apsolutno u svim praksama maksimalno učestvuju aktivno u tome i trude se da prenesu svoje znanje i jednostavno mi je mnogo drago da smo takav kolektiv“, ističe organizatorka na UNA TV Anika Krstanović.

Svi znaju, kao što su potvrdili i naši mentori, da praktikanti uvek imaju puno pitanja, zbog čega nam je izuzetno bilo drago da čujemo da su upravo zbog kvaliteta i podrške kolektiva smeli da pitaju sve što ih zanima, a da su im odgovori postavili važne temelje za dalju karijeru.

Jedna generacija nastavlja dalje, a mi se već radujemo druženju na našoj televiziji sa novim praktikantima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()