Bocan-Harčenko: U Rusiji znaju kojim je pritiscima izložena Srbija zbog rata u Ukrajini

U Ambasadi Ruske Federacije organizovan je prijem povodom Dana branilaca otadžbine

21.02.2023. 14:49
  • Podeli:
bocan harčenko zoran žestić tanjug-63f4cb77cae9c.webp Foto: Zoran Žestić Tanjug

Povodom ruskog državnog praznika Dana branilaca otadžbine Ambasada Rusije organizovala je danas prijem. Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko tom je prilikom poručio da u Rusiji dobro znaju kolikim je pritiscima zbog rata u Ukrajini izložena i Srbija.

"U Rusiji se dobro zna i vidi pritisak koji se vrši i na Srbiju, ali verujemo i polazimo od toga da rukovodstvo Srbije, a što je najvažnije srpski narod znaju da štite svoje dostojanstvo, suverenitiet i nacionalni interes, što nam omogućava i omogućavaće razvoj bilateralnih odnosa, saradnju u regulisanju kosovskog pitanja koje je, naravno, jedan od naših zajedničkih prioriteta i u buduće", rekao je Bocan-Harčenko.



 Dan branilaca otadžbine jedan je od najvećih ruskih praznika, a pod tim imenom slavi se od 1993. godine. 

Za vreme Sovjetskog saveza bio je to Dan Crvene armije i flote. Nakon raspada S S SR-a, nastavilo se sa obeležavanjem praznika u Ruskoj Federaciji i još nekim republikama bivšeg Sovjetskog saveza.

 Zvanični Dan Crvene armije, 23. februar 1918. godine, označava dan prvog masovnog regrutovanja u Crvenu armiju u Lenjingradu i Moskvi i prvu borbenu akciju protiv okupacione armije Nemačkog carstva.
    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()