Bocan-Harčenko uručio Vučiću Putinovu čestitku, razgovarali o KiM

Vučić je naveo da je informisao Bocah-Harčenka o uslovima u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji dočekuju predstojeće praznike.

31.12.2022. 13:12
  • Podeli:
vučić bocan harčenko slobodan milivojević tanjug-63b026f883df2.webp Foto: Slobodan Milivojević/Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je predao čestitku predsednika Rusije Vladimira Putina povodom predstojećih praznika.

"Od ambasadora Bocan-Harčenka primio sam čestitku predsednika Putina povodom predstojećih praznika i izrazio nadu da će prijateljski i partnerski odnosi naše dve države i dva naroda nastaviti da jačaju i u godinama koje dolaze", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, uz fotogarfije sa sastanka.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope, saopštila je Slzužba za informisanje predsednika republike.

Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora Harčenka sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu, navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()