Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja s pokušajima gašenja institucija Srbije na KiM, obavešten Lajčak

Kurti svakodnevno minira dijalog Beograda i Prištine

24.01.2024. 19:30
  • Podeli:
leposavić opština leposavić-1667828694842.webp Foto: Opština Leposavić

Kancelarija za KiM saopštila je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, u svom nasilničkom maniru, nastavio s pokušajima gašenja i otimanja institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a na njegovoj meti danas su se našli centri za socijalni rad u Leposaviću i severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Uklanjanje obeležja Republike Srbije i postavljanje tabli sa natpisom "Republika Kosovo" na institucijama koje ne finansira Priština, i koje se sredstvima iz srpskog budžeta staraju o dobrobiti socijalno najugroženijih građana, još jedna je potvrda da Kurtijeva strahovlada ne poznaje granice, navodi se u saopštenju.

le

Jasno je da je i ovaj eskalatorni potez, nakon najave zabrane dinarskog platnog prometa, u funkciji zastrašivanja i daljeg obespravljivanja srpskog naroda, jer Kurti uporno pokušava da Srbe progna sa Kosova i Metohije tako što će ih izgladneti i ostaviti bez sredstava za život. 

"To mu naravno neće poći za rukom, i o poslednjem činu nasilja već je obavešten posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, a uskoro će detaljnu informaciju dobiti i sve druge relevantne međunarodne instance", ističu u Kancelariji za KiM.    

Srbi na Kosovu i Metohiji koji primaju plate ili neku vrstu socijalnog davanja od svoje države neće biti prepušteni na milost i nemilost Kurtijevom bezumlju, jer Srbija nije obavezna samo da se stara o dobrobiti sopstvenih građanima, već je dužna da na svaki dostupan demokratski način brani same temelje humanosti u svojoj južnoj pokrajini.  

Kurti svakodnevno minira dijalog Beograda i Prištine i uskraćuje elementarna ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i neophodno je, pre nego što bude kasno, oštrom i odlučnom reakcijom međunarodne zajednice zaustaviti njegov pohod protiv mira i stabilnosti u regionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()