Kurti: Ispunili smo zahteve za članstvo u Savetu Evrope

Ministarka spoljnih poslova Donika Grvala navela je da je Priština trebalo da uđe u Savet pre mnogo godina.

21.07.2023. 11:49
  • Podeli:
Aljbin Kurti Tanjug Ap Visar Kryeziu-648841b4109d6.webp Foto: Tanjug/Ap/Visar Kryeziu

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da su ispunili zahteve koji su im dati za članstvo u Savetu Evrope i da je suštinska faza procesa prijema već počela.

”Danas zajedno otvaramo prvi sastanak koordinacione grupe za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Kosovo, izgrađeno na vrednostima Saveta Evrope, prirodno ima svoje mesto u ovoj organizaciji. Kosovo je ispunilo i zakonske uslove i standarde. Sada kada je proces prošao u Skupštini, možemo slobodno reći da počinje suštinska faza procesa", rekao je Kurti na sastanku međuinstitucionalne radne grupe.

Ministarka spoljnih poslova Donika Grvala navela je da je Priština trebalo da uđe u Savet pre mnogo godina.

"Sada kada je prva faza prošla, sve će zavisiti od dobre koordinacije ove grupe... Od vaše koordinacije zavisiće i tempo članstva u Savetu Evrope... Kosovo je trebalo da uđe u Savet Evrope pre mnogo godina", naglasila je Gervala, a preneli mediji u Prištini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()