Lajčak sa Eskobarom: Situacija na severu KiM u vrhu agende

Lajčak je rekao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa Vučićem i Kurtijem

28.08.2023. 08:49
  • Podeli:
miroslav lajčak gabrijel eskobar fb  Miroslav Lajčák-64ec4361093ff.webp Foto: Facebook/Miroslav Lajčák

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.

Lajčak je na Fejsbuku naveo da uprkos tome što je tokom leta tempo u Briselu usporio, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. 

"Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na severu Kosova", dodao je Lajčak.

Naglasio je da je pozvao Gabrijela Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

"Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, preneli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete", naveo je Lajčak.

Lajčak je rekao da će posetiti Alpbah (Evropski forum u Alpbahu), Bled i Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, "ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i svetska politička dešavanja".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()