Objavljen datum početka suđenja Hašimu Tačiju pred Sudom za zločine OVK

Osim Tačiju, sudiće se i Veseljiju, Krasnićiju i Selimiju

18.01.2023. 14:38
  • Podeli:
hašim tači profimedia-1664559151494.webp Foto: Profimedia

Pred Sudom za ratne zločine terorističke OVK u Hagu 1. marta počeće suđenje bivšim vođama OVK-a Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Selimiju za zločine počinjene nad Srbima, nealbancima i političkim neistomišljenicima.

Na današnjoj pripremnoj sjednici, predsednik suda je obavijestio optužene i njihovu odbranu da je sve spremno da suđenje počne 1. marta, saopšteno je iz Specijalizovanih veća Suda u Hagu.

Odbrana optuženih se saglasila sa datumom početka suđenja.

Tači, Veselji, Selimi i Krasnići optuženi su za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene u periodu od početka 1998. do kraja 2000.godine nad Srbima, nelabancima i političkim neistomišljenicima.

Oni su uhapšeni 4. i 5.novembra 2000. godine i od tada se nalaze u pritvorskom centru Specijalizovanih veća suda u Hagu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()