Predsednik nakon govora u UN: Mi imamo svoju politiku, dolaze druga vremena, oseća se miris slobode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas na 78. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

21.09.2023. 19:22
  • Podeli:
vučić vladimir šporičić tanjug-650042a3ca56c.webp Foto: Vladimir Šporičić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas na 78. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Nakon govora predsednika Vučića, koji je trajao duže nego što je predviđeno protokolom, on se obratio srpskim novinarima u Njujorku.

"Upravo sam završio razgovor sa Antonijom Guterešom nakon niza sastanaka u UN, on izrazito poštuje Srbiju i poziciju Srbije. Zahvalni smo mu što ističe važnost naše zemlje i važnost naše pozicije u Evropi i na Balkanu", rekao je Vučić na početku obraćanja novinarima.

"Imali smo jedan dobar razgovor oko KiM sa Guterešom, sada idem da se nađem sa kineskom delegacijom, pa sa Miroslavom Lajčakom", otkrio je agendu predsednik Vučić.

Komentarišući svoj govor pred GS Ujedinjenih nacija kaže da su mu se javljali predstavnici malih zemalja koji su, kako kaže, srećni zbog njegovog govora u UN-u.

"Ovo će ostati u istoriji zabeleženo kako jedan mali narod sme da kaže šta misli. Ovo neće mnogo promeniti ali će osnažiti poziciju Srbije, da znaju da mi znamo i da razumemo", rekao je Vučić.

"Ja sam u UN rekao sve što mislimo i radimo, možete da kažete ne sviđa mi se vaš govor, ali mi imamo svoju politiku, to neće pomerati kule i gradove, ali dolaze neka druga vremena ", rekao je Vučić i dodao "naše je da čuvamo svoje".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()