Premijer Republike Srpske na Svesrpskom saboru: Istorijski dan, štitimo sebe, svoj interes, ne na štetu drugih

On je istakao da je ovo veliko ohrabrenje za sve Srbe, navodeći da se danas piše nova istorija srpskog naroda

08.06.2024. 12:41
  • Podeli:
Tan2024-06-0812305926_7 radovan višković foto marko djokovic-66643345ebcb6.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocenio je, na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske, da je danas istorijski dan i poručio da će biti doneta odluka o raspisivanju međunarodnog konkursa za idejno rešenje za izgradnju spomenika posvećenog jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i Beogradu.

Višković je rekao da će to biti mesta gde će moći da se oda pošta svima koji su na najmonstruozniji način stradali u jedinom logoru na svetu koji je imao zatočenu decu.

"Hvala Srbiji i hvala predsedniku i čitavom timu oko njega za jednu ovakvu podršku prema svim Srbima koji ne žive u matici, nego se nalaze van granica", rekao je Višković na sednici na kojoj prisustvuju i predstavnici Srba u regionu.

On je istakao da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe, navodeći da se danas piše nova istorija srpskog naroda.

"Sve što radimo, radimo da zaštitimo sebe i svoj interes, razvoj i put, a nikako da napravimo štetu bilo kome, iako će mnogi od ovog skupa praviti senzaciju šta mi radimo - ništa što bi njih trebalo da brine", rekao je Višković.

Kako je dodao, došlo je vreme da srpski narod zaštiti svoj interes, ocenjujući da će buduće vreme biti drugačije.

"Ovo danas je istorijski dan i budite sigurni da svi koji ste u ovoj sali postajete deo istorije", poručio je Višković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()