Predsednik Vučić dočekao ispred Palate "Srbija" italijansku premijerku Meloni

Italijanska premijerka stigla je u jednodnevnu posetu Srbiji

03.12.2023. 14:27
  • Podeli:
vučić meloni vladimir šporičić tanjug-656c8e04caca4.webp Foto: Vladimr Šporičić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao italijansku premijerku Đorđu Meloni koja boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji. 

Premijerka Italije dočekana je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj garde Republike Srbije. Ovo je njena prva poseta Srbiji otkako je izabrana na mesto premijera Italije. 

Pored Vučića, italijansku premijerku dočekali su i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

Vučić i Meloni će zatim imati tet-a-tet sastanak, nakon čega su predviđene izjave za medije. 

Vučić je pre dva dana u Dubaiju rekao da očekuje srdačan razgovor sa italijanskom premijerkom.

Na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom o čemu je ranije govorila Meloni, Vučić je za RTS rekao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dve zemlje i ekonomski odnosi.

"Italija je jedan od najznačajnijih partnera, očekujem srdačan, dobar razgovor. Hvala Đorđi Meloni što dolazi u Srbiju i to dolazi pravo iz Dubaija i to je dobra vest za ljude u našoj zemlji. To pokazuje i kako je Srbija pozicionirana i kako ima poštovanje u svim delovima sveta i verujem da su to važne stvari", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je poseta Meloni važna za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU, ali i zbog toga  jer je Italija drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno. 

Meloni je prva žena premijer u Italiji, a na toj funkciji je od oktobra 2022. godine, kada je preuzela dužnost od odlazećeg premijera Marija Dragija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()