Srpska lista: Bar dvojica Srba ubijeni nakon što su se predali

Iz SL podsećaju da duže od godinu dana upozoravaju da "režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju

25.09.2023. 17:51
  • Podeli:
srpska lista facebook-1668089040562.webp Foto: Facebook@srpska lista

Srpska lista (SL) izrazila je danas u ime stranke i u ime čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan. 

U saopštenju se ističe i da će SL tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su, kako se navodi, hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.

Iz SL su upitali međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo "Kurtijeva policija".

Srpska lista (SL) izrazila je danas u ime stranke i u ime čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan. U saopštenju se ističe i da će SL tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su, kako se navodi, hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Iz SL su upitali međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo "Kurtijeva policija". "Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju. Iz SL podsećaju da duže od godinu dana upozoravaju da "režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda". "Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao", navodi SL.

"Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju. 

Iz SL podsećaju da duže od godinu dana upozoravaju da "režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda". 

"Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao", navodi SL.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()