Srpska lista: Kurtijev režim fingira događaje da sebi podigne rejting

Srpska lista ističe da duže od dve godine Srbi na severu trpe represiju Kurtijevog režima, dok se predsednik Vučić i Srpska lista zalažu za mir

22.09.2023. 16:00
  • Podeli:
Srpska lista_Goran Rakić_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM-6471e041d3c2b.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

Institucionalna represija režima Aljbina Kurtija se nakon neuspešnih pregovora u Briselu, a Kurtijevom krivicom i javnog zahteva generalnog sekretara NATO da se delovanje specijalnih jedinica na severu Kosova i Metohije koordiniše sa njima, svakoga dana pojačava, saopštila je danas Srpska lista.

Oni navode da je postalo uobičajena pojava da se pre ikakve istrage i utvrđivanja činjenica Srbi okrivljuju za sve i svašta, i to od strane ljudi koji se nalaze na čelu kosovskih institucija, a koji su ujedno i bliski saradnici Aljbina Kurtija čime se nastavlja praksa stigmatizacije Srba na severu i podstiče međuetnička mržnja. 

"Tako je, nakon što se sinoć u naselju Bošnjačka mahala začula eksplozija, pre ikakve istrage i dokaza (ministar unutrašnjih poslova) Dželjal Svečlja za ovaj događaj okrivio (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i nekakve kriminalne grupe, i to povezao sa neosnovanim hapšenjima trojice uglednih porodičnih Srba za navodne ratne zločine, navodi Srpska lista.

Srpska lista osudila je ovakvo ponašanje "Kurtijevog potrčka Svečle, kojim se dodatno eskalira situacija, ali i ovaj događaj koji je uznemirio sve građane a koji je bez sumnje posledica zapaljive retorike režima u Prištini koji bez ikakvih dokaza “zna” nacionalnost počinilaca". 

Srpska lista ističe da duže od dve godine Srbi na severu trpe represiju Kurtijevog režima, dok se predsednik Vučić i Srpska lista zalažu za mir. 

"Dve godine uspeli smo da sačuvamo međuljudske odnose među Srbima i Albancima na severu Kosova i Metohije, pa i u Kosovskoj Mitrovici, ali očigledno to smeta Kurtijevom režimu koji želi da isceniranim i fingiranim događajima sebi podigne rejting na uštrb mira i suživota građana", navodi Srpska lista. 

Oni su pozvali građane svih nacionalnosti da ne nasedaju na provokacije a Euleks da se direktno uključi u istrage, kako u vezi hapšenja sugrađana, tako i u vezi sinoćnjeg incidenta u Bošnjačkoj mahali i javnosti predstavi informacije kako bi se sprečilo da Kurti i njegovi poslušnici ugroze mir zarad svojih političkih rejtinga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()