Tači se izjasnio da nije kriv na početku suđenja bivšim liderima OVK

Hašim Tači suočava se sa 10 optužbi za pobunu iz 1998. i 1999. godine.

03.04.2023. 10:27
  • Podeli:
profimedia-0567538490 hašim tači-6426b7da43b83.webp Foto: Profimedia

Bivši lider takozvane OVK i bivši predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači danas se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, na početku suđenja pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu.

''Razumem optužnicu, i u potpunosti nisam kriv'', rekao je Hašim Tači pred sudijma.

Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi izjasnili su se takođe da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.

Jakup Krasnići je dodao da je on ''pomogao da se optužnica razume, s obzirom na to kakva je'', i požalio se na odlaganje početka suđenja.

Uvodnim izlaganjem Tužilaštva danas je pred Specijalizovanim većima Kosova počelo suđenje bivšim liderima takozvane OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

Hašim Tači suočava se sa 10 optužbi za pobunu iz 1998. i 1999. godine.

Specijalizovana veća Kosova saopštila su da je u postupku protiv nekadašnjeg kosovskog predsednika Hašima Tačija i ostalih čelnika OVK odobreno učešće 140 žrtava.

Optužnica protiv Tačija i trojice njegovih ratnih saradnika objavljena je pre dve i po godine, a isto toliko vremena oni se nalaze u pritvoru. U svim pojavljivanjima pred Specijalizovanim većem u Hagu izjasnili su se da nisu krivi za zločine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()